Mitropolitul Banatului a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei din Bucureşti

La Catedrala Mitropolitană din Timişoara, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat luni, 02 noiembrie 2015, de la ora 17:00, o slujbă de pomenire pentru tinerii trecuţi la Domnul în urma incendiului din clubul Colectiv.

„Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Slujba Parastasului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența a zeci de tineri, studenți ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie și elevi ai clasei de Teologie de la Liceul Pedagogic «Carmen Sylva» din Timișoara, preoți, profesori și credincioși timișoreni. Cu acest prilej, Mitropolitul Banatului a adresat și un cuvânt de învățătură pentru tineri, îndemnându-i să se apropie cu credință și cu dragoste de Dumnezeu, Părintele nostru cel Ceresc, urmând sfatul Mântuitorului Hristos: «Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă!»”, a precizat George Giurgiu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Banat.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a precizat că în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei se înalță în aceste zile rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea celor peste 160 de persoane rănite și aflate pe paturile de suferință ale spitalelor.

În încheiere, toți cei prezenți au aprins lumânări pe treptele Catedralei mitropolitane, în semn de omagiu pentru tinerii trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente