„Marşul pentru viaţă” susţinut de Patriarhia Română şi în 2016

În data de 26 martie, Marşul pentru viaţă 2016 se va desfăşura în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova.

Marşul pentru viaţă, devenit o tradiție a ultimilor ani, are sprijinul Patriarhiei Române şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Asociația Studenți pentru Viață, iniţiatorul demersului, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an, „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi. „Marșul pentru viață 2016” va avea loc în data de 26 martie 2016, în mai multe oraşe din România şi Republica Moldova.

Biserica Ortodoxă Română subliniază în permanenţă importanţa familiei şi a darului vieţii umane, atât pentru om, cât şi pentru societate. Familia este instituţia cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. De altfel, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul de Presă al Patriarhiei Române a susţinut mediatizarea în anii 2014 şi 2015 a„Marşului pentru viaţă”. Acest demers a dus la dublarea în fiecare an a numărului oraşelor unde s-a organizat campania şi la creşterea numărului de participanţi, după cum a precizat Alexandra Nadane, Președinte al Asociației Studenți pentru viață.

Biserica, prin misiunea ei, încurajează adopţia şi contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi şi consideră că instituţia familiei trebuie apărată şi respectată.

„Marşul pentru viaţă 2016”, cu tema „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, este organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România şi Republica Moldova .

Comentarii Facebook


Știri recente