Estonia alocă 180 000 € pentru restaurarea celei mai vechi biserici de lemn

Biserica din Tallin va fi restaurată

Autoritățile din Tallin au alocat 180.000 de euro pentru restaurarea bisericii din capitala Estoniei, potrivit RIA-Novosti citat de Orthochristian.

Biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului a fost construită în 1721, prima din Tallin după ce Estonia a fost anexată Imperiului Rus.

Este cea mai veche biserică de lemn din țară, unde Patriarhul Alexei al II-lea a slujit ca preot paroh timp de șaisprezece ani, la mijlocul secolului trecut.

Semnarea acordului

Acordul privind alocarea fondurilor a fost semnat de preotul paroh Victor Melnik și președintele Consiliului municipal din Tallinn, Mihail Kilvart.

Conform planului, lucrările de restaurare a Bisericii Kazan, după cum este supranumită, vor fi finalizate până în 2021.

„Biserica Kazan este de mare valoare și importanță, nu doar pentru comunitatea ortodoxă, ci, în general, are o semnificaţie incontestabilă pentru istoria și cultura din Tallin. Biserica Nașterii Preasfintei Fecioare, care va împlini 300 de ani peste trei ani, este cel mai vechi lăcaş de cult de lemn din Tallinn, a declarat pr. Paroh Mihail Kilvart.

50.000 euro acordaţi pentru reparaţii în 2017

Consiliul local a alocat, de asemenea, 50.000 de euro în urmă cu un an pentru a repara acoperișul aceleiași biserici.

Incendiul din 2009 a avariat  zidul exterior, podul și acoperișul.

Autoritățile din Tallin și Consiliul Bisericilor din Estonia au alocat 14 milioane de euro (201,11 mii de dolari) pentru restaurare, moment în care s-a descoperit că biserica se afla într-un stadiu avansat de degradare.

La sfârșitul lunii decembrie, guvernul estonian a decis să aloce 8,2 milioane de euro Bisericilor din Estonia ca despăgubiri pentru daunele din timpul războiului și ocupațiilor militare din secolul trecut.

Astfel, Biserica Ortodoxă Estonă ce aparţine de Patriarhia Ecumenică a primit 1,4 milioane de euro.

Comentarii Facebook


Știri recente