Conferinţă administrativă în Protopopiatul Sector 2 Capitală

Preoţii şi diaconii din Protopopiatul Sector 2 Capitală s-au întrunit ieri, 7 mai, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ – Vergului, în şedinţă administrativă, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează Ziarul Lumina. La eveniment a fost prezent şi primarul sectorului 2 Capitală, Neculai Onţanu, care a subliniat responsabilitatea deosebită a preoţilor faţă de comunitatea locală, încurajând în acest sens încheierea de parteneriate cu instituţiile de învăţământ pentru susţinerea şi promovarea educaţiei religioase şi realizarea de proiecte comune cu Primăria pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate. De asemenea, primarul sectorului 2 şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini în continuare lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului şi bisericile aflate în construcţie, reparaţie sau restaurare din raza sectorului.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a semnalat activi-tatea necanonică a membrilor u-nei biserici „paralele“ în Capitală şi deruta pe care aceştia o creează în rândul credincioşilor. În acest sens, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe preoţii prezenţi să manifeste o atenţie sporită cu privire la imixtiunea acestor pseudoslujitori în parohii şi i-a încurajat să intensifice misiunea pastorală prin organizarea de tabere de vară şi programe catehetice pentru tineri, precum şi prin proiecte dedicate bătrânilor singuri sau nevoiaşi.

Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, l-a prezentat pe noul secretar al Protopopiatului Sector 2 Capitală, pr. Emilian Vâlcu, care s-a evidenţiat atât prin slujirea ca preot de caritate la Spitalul Floreasca din Bucureşti, cât şi prin activitatea intensă la Parohia Teiul Doamnei Ghika. De asemenea, părintele arhimandrit i-a mulţumit părintelui Nicolae Vladu, care s-a retras la cerere din postul de secretar, pentru întreaga activitate desfăşurată cu seriozitate şi dăruire timp de şapte ani. Arhim. Veniamin Goreanu a mai subliniat câteva priorităţi pastorale precum: intensificarea catehizării, documentarea aprofundată a predicilor şi postarea lor în mediul on-line, diversificarea mijloacelor pentru o mai bună comunicare cu credincioşii, organizarea de pelerinaje, ca factor de consolidare a comunităţii parohiale.

Părintele Ioan Popescu, protoiereul Protopopiatului Sector 2 Capitală, a prezentat conclu-ziile recentei întruniri a membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Bucureştilor, i-a îndemnat pe preoţi să sprijine constituirea de filiale APOR (Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie) la nivelul fiecărei şcoli prin delegarea unor reprezentanţi din parohie şi să înfiinţeze organizaţii sau comitete pentru tineret în parohiile în care încă nu s-a realizat acest lucru. De asemenea, a încurajat organizarea de activităţi cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului (1 iunie) şi a mulţumit parohiilor care susţin activitatea cantinei sociale a protoieriei.

Comentarii Facebook


Știri recente