A apărut un nou număr al revistei Studii Teologice

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent un nou număr al Revistei Studii teologice, publicaţia facultăţilor de Teologie din Patriarhia Română.

Numărul 1 din ianuarie-martie 2015 cuprinde în rubrica Studii mai multe articole, între care amintim:

  • Elemente de gnoseologie biblică vechi-testamentară, realizat de Cristinel Iatan;
  • Program iconografic și funcționalitate liturgică în ctitoriile moldovenești medievale, al Pr. Mihai C. Coman;
  • Completări la istoria Mănăstirii Radu Vodă din București. Referatul Pr. Niculae Șerbănescu, adresat Patriarhului Justinian Marina, în legătură cu săpăturile arheologice din interiorul bisericii, al Oanei Mădălina Popescu.

În secțiunea Sfinții Părinți se află Omiliile I, a II-a și a VIII-a la Evanghelia după Luca, ale Sfântului Grigorie cel Mare.

Numărul 1 din 2015 mai cuprinde trei recenzii de carte și articolul în limba engleză The Christology of the Apostolic Preaching Recorded in the Book of Acts al lui Ciprian Flavius Terinte.

Revista Studii teologice poate fi consultată la bibliotecile şcolilor de Teologie din țară, dar poate fi achiziţionată şi de la magazinele de carte bisericească.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…