A 5-a întâlnire a Forumului European Catolico – Ortodox. IPS Iosif reprezintă Biserica Ortodoxă Română

La Paris are loc în perioada 9 – 12 ianuarie 2017 cea de a 5-a întâlnire a Forumului European Catolico – Ortodox. La acest eveniment, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Tema de anul acesta este următoarea: Europa și teama amenințărilor terorismului fundamentalist și valoarea persoanei umane și libertatea religioasă.

Forumul își propune să ia în discuție chestiuni legate de antropologie creștină, sociale și culturale de o importantă crucială pentru vremurile în care trăim și pentru viitorul Europei și al umanității. Obiectivul acestui Forum este și de a-și aduce contribuția la identificarea unor poziții comune asupra problemelor sociale și morale actuale, ne-a mărturisit IPS Iosif.

Forumul a fost inițiat în urmă cu 10 ani de Consiliul Conferințelor episcopale europene, avându-l ca președinte la acea vreme pe Arhiepiscopul de Estergom – Budapesta, Cardinalul Pețer Erdö, și Patriarhia de Constantinopol.

Sursa foto: Amen.gr

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente