Ziua Națională pentru Adopție: Ce s-a schimbat în Legea adopției în ultimul an

Ziua Națională pentru Adopție a fost instituită de Parlamentul României în 2014 pentru a promova acest act nobil.

Anul acesta, legea s-a schimbat în bine pentru părinții adoptivi. Ei vor beneficia de un concediu de două ori mai lung decât până acum pentru perioada de acomodare a copilului: doi ani. În acest timp, părinții adoptivi vor fi plătiți cu 85% dine media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni.

Pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție se găsesc toate informațiile referitoare la procesul de adopție în România, precum și mărturii emoționante ale unor părinți adoptivi.

O mamă scrie că, după numai patru luni de când a intrat în familia lor, băiețelul pe care l-au adoptat dintr-o intuiție a inimii a ajuns de la diagnosticul de ușor retard la un coeficient mediu de inteligență.

Aceasta demonstrează ceea ce studiile afirmă deja: că afecțiunea primită de la familie contribuie la dezvoltarea creierului copilului în perioada de creștere.

Marșul pentru viață România și Republica Moldova propune în fiecare an legiferarea începerii procedurii de adopție din timpul sarcinii, după modelul australian și american. Astfel, copilul dat spre adopție nu va mai intra în sistem, ci direct în familia adoptivă. Aceasta ar sprijini și mamele care se confruntă cu o sarcină neașteptată să aleagă viața pentru copiii lor.

Legea australiană prevede o perioadă de moratoriu după naștere, în care mama biologică se poate răzgândi și poate păstra copilul pentru a-l crește ea însăși.

Foto credit: Freepik.com

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente