Ziua Mondială a Educației la Arad

În fiecare an la 6 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Pentru profesorii și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad. Acest eveniment a constituit un prilej potrivit pentru o întâlnire cu Înaltpreasfințitul Timotei Arhiepiscopul Aradului. Înaltpreasfinția Sa a asistat, în biserica școlii, la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită de părinții profesori ai seminarului și le-a vorbit celor prezenți despre importanța educației, mai ales a educației religioase, parte integrantă și integrativă a educării ființei umane, după cum ne informează episcopiaaradului.ro. Instruirea și educarea sunt componente ale activității școlii, Bisericii, familiei, dar educația are un spectru mai larg de aplicabilitate, care însumează și instruirea.

În după amiaza aceleiași zile, în sala festivă a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad avut loc consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă din județul Arad. Și această activitate s-a bucurat de participarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, fiind însoțit de P.C. Preot Dr. Vasile Pop, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

Întâlnirea a fost deschisă de inspectorul de specialitate în cadrul Inspectoratul Școlar al Județului Arad, Părintele Prof. Diac. Florin, Sirca, care a prezentat raportul de activitate pentru anul școlar 2010-2011, situația perfecționării cadrelor didactice, implicarea profesorilor de religie în activitățile extrașcolare precum și rezultatele obținute la olimpiadele școlare, activitățile metodice pentru anul școlar 2011-2012, noutățile legislative pentru anul școlar în curs.

În cuvântul Preacucerniciei Sale, părintele Vasile Pop e a accentuat importanța pregătirii pedagogice și teologice a cadrelor didactice abilitate să predea religia, menționând apoi proiectele lansate de Patriarhia Română pentru parohii: „Hristos împărtășit copiilor”, „Alege Școala!”, „Calea mântuirii”, proiecte la care s-a solicitat sprijinul profesorilor de religie.

Luând cuvântul în încheierea consfătuirii, Înaltpreasfințitul Dr. Timotei Seviciu a felicitat pe cei prezenți pentru rezultatele obținute în anul școlar trecut, îndemnând la o mai strânsă legătură cu preoții din parohii, alături de care, potrivit Statutului B.O.R., poartă responsabilitatea catehizării copiilor și tinerilor. De asemenea chiriarhul a amintit despre vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în eparhia Aradului, la Seminarul Teologic eparhial, despre proiectele noi din cadrul Arhiepiscopiei, încheind cu doriri de noi realizări în anul școlar început.

Comentarii Facebook


Știri recente