Ziua Mondială a donatorului de sânge marcată de voluntarii Paraclisului CMN

Mâine, 14 iunie 2016, este sărbătorită Ziua Mondială a donatorului de sânge, prilej de a crește gradul de conștientizare asupra necesității donării de sânge, dar și de a mulțumi donatorilor voluntari pentru gestul lor de a salva vieți. Cu această ocazie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului organizează noi acțiuni de donare de sânge. Acțiunile vor avea loc la Centrele de Transfuzie Sanguină din București și Ploiești, informează TRINITAS TV.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului derulează deja, de câțiva ani, campania națională „Donează sânge! Salvează o viață!”.

Organizația Mondială a Sănătății reamintește în această zi lumii despre milioanele de oameni care donează sânge pentru a ajuta bolnavii să supravieţuiască. În România, statisticile referitoare la stocurile de sânge sunt cel puțin îngrijorătoare. Doar 60% din materialul sanguin necesar în spitalele românești este acoperit.

În România sunt 44 centre de transfuzie sanguină, dintre care 3 în Bucureşti, iar cei care donează, pe lângă faptul că dau o şansă la viaţă celor în stare critică, beneficiază de câteva avantaje: o zi liberă de la serviciu, 7 tichete valorice pe baza cărora îşi pot cumpăra alimente, decontarea cheltuielilor de transport şi analize medicale gratuite. Pe lângă toate aceste avantaje, cei care vor participa la acțiunile desfășurate mâine în București sau Ploiești vor primi daruri de la voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente