Ziua internaţională a tineretului ortodox. Patriarhul Daniel: Tinerii sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, Biserică și societate

Patriarhul Tinerilor

Astăzi, 2 februarie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox. Această celebrare fost stabilită de Syndesmos (Organizaţia Mondiala a Tineretului Ortodox), în anul 1992, când a avut loc a 14-a Adunare Generală a organizaţiei.

În acest context, este indicat să urmăm îndemnul Patriarhului României care spune: să ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute tuturor ca, împreună cu tinerii credincioși iubitori de Hristos şi de Biserică, să binevestim în lumea de astăzi Evanghelia iubirii şi a Învierii Sale, spre slava Preasfintei Treimi, spre bucuria Bisericii şi binele societăţii contemporane.

De-a lungul timpului, Patriarhul României a arătat o dragoste şi o deschidere mare faţă de tineri, primind şi apelativul de „Patriarhul tinerilor”. În repetate rânduri, Părintele Patriarh a evidenţiat rolul important al acestora în viaţa eclesială, numindu-i adeseori mărturisitori ai iubirii lui Hristos pentru umanitate şi misionari ai Bisericii.

Tinerii nu sunt doar viitorul Bisericii, ei sunt și prezentul activ și creativ al acesteia dacă sunt ținuți mereu în preajma ei, spune Patriarhul Daniel care îi consideră pe tineri daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, Biserică și societate.

Toţi tinerii credincioşi şi harnici, care participă intens la viaţa şi activităţile misionare ale Bisericii, în plan spiritual, educaţional, cultural şi social-filantropic sunt, potrivit Patriarhului nostru, o mare bucurie şi un mare sprijin pentru Biserică!

Urmare a iubirii sale părinteşti faţă de tineri şi a binecuvântării Părintelui Patriarh, Bucureştiul a găzduit anul trecut Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din întreaga lume în perioada 1- 4 septembrie.

Alte ediţii au fost organizate la Baia Mare, în anii 2013 și 2014, la Cluj  în 2015 urmând ca anul acesta evenimentul să fie organizat la Iaşi.

Scopul întâlnirii este crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate.

ITO 2016 | Evenimentul care a adunat tineri creștini ortodocși din toată lumea – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente