Un tânăr a găsit în tatăl său, diagnosticat cu Sindromul Down, motivația să fie ,,cea mai bună persoană posibilă”

Sadder Issa, un tânăr sirian student în anul III la Stomatologie, a declarat pentru un post de radio că tatăl său, diagnosticat cu Sindromul Down (SD), l-a inspirat să fie ,,cea mai bună persoană posibilă”.

În interviul acordat, Sadder a vorbit cu recunoștință despre părinții săi care sunt căsătoriți de 23 de ani și a spus că dorește ca toată lumea să afle că a crescut cu un tată care are SD.


Tânăr cu sindrom Down la MPV Paris: Medicina și știința trebuie să ne îngrijească și să ne vindece, nu să ne respingă!


Relatarea sa are scopul de a convinge cât mai mulți oameni să respecte și să sprijine persoanele afectate de acest sindrom, informează site-ul Live Action citat de Alexandra Nadane pe blogul personal.

,,Un copil crescut de un părinte cu Sindrom Down”, afirmă tânărul, ,,are parte de toată dragostea și tandrețea de care are nevoie și va fi o persoană echilibrată emoțional, deschisă către societate și cu puterea de a răzbate în viață”.


Sindromul Down este o boală genetică ce afectează aproximativ unul din o mie de copii. Toate persoanele cu SD prezintă un anumit grad de dificultate de învățare, care poate varia de la mediu la sever.

Foto credit: Live Action

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente