Tânăr cu sindrom Down la MPV Paris: Medicina și știința trebuie să ne îngrijească și să ne vindece, nu să ne respingă!

Discursul unui tânăr cu sindrom Down a emoționat zecile de mii de persoane prezente la Marșul pentru Viață din Paris. François reclamă faptul că medicina și știința resping persoanele cu Sindrom Down prin depistarea din timpul sarcinii și recomandarea avortului.

„Eu știu că în Franța persoanele ca mine sunt depistate deja din pântecele mamei. Există oameni care nu vor să ne lase să trăim”, a atras atenția tânărul de 20 ani.

„Noi, cei cu Trisomia 21, nu vrem să fim suprimați. Vrem să trăim. Medicina și știința trebuie să ne îngrijească și să ne vindece, nu să ne respingă!” a spus François.

El a mărturisit că se bucură de o viață frumoasă, chiar dacă uneori este grea:

„Locuiesc într-un cămin, împreună cu alți adulți. Sunt fericit. Am o familie genială. Am prieteni grozavi. Știu să citesc, știu să scriu. Joc și fotbal.

Sunt un om ca voi, am o inimă ca a voastră, am totul ca voi și am și un cromozom în plus! Am dreptul să trăiesc așa cum aveți și voi!”.

François și-a exprimat bucuria de a vedea zecile de mii de persoane mărșăluind pro viață în Paris. „Sunt bucuros pentru că astăzi ați mărșăluit un pic și pentru mine. Asta îmi încălzește inima”.

„Trăiască viața! Vă iubesc!”, a spus tânărul la finalul discursului.

Departamentul Pro Vita Iași, care a fost prezent la Marșul pentru Viață din Paris, a tradus și publicat recent discursul susținut de François:

Marşul pentru viaţă în România

În România și Republica Moldova anul acesta Marșul pentru Viață va fi organizat în mai multe orașe sâmbătă, 23 martie 2019.

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

Foto: captură video Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente