Tinerii şi copiii, în atenţia Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii

04_PF_Daniel_Liturghie_CMN (3)

Tema centrală întrunirii de anul aceasta a fost misiunea în rândul tineretului: locul copiilor şi tinerilor în Biserică.

Ierarhii reuniţi în New Jersey au subliniat nevoia intensificării misiunii către cei pentru care Biserica reprezintă nădejdea, slava şi mântuirea lor. În cadrul alocuţiunilor susţinute, în perioada 3-6 octombrie 2017, a fost evidenţiată importanţa misiunii îndreptate către toate vârstele şi stagiile tinereţii şi au fost identificate diferite provocări şi oportunităţi pentru a purta de grijă tinerilor şi liderilor în formare.


Mesajul Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii


Iubirea şi compasiunea Sfântului Ioan Gură de Aur pentru copii, au precizat ierarhii, ne determină să îndemnăm clericii, credincioşii şi pe toţi oamenii de bună credinţă ca „toate să ne fie pe locul doi în raport cu purtarea de grijă faţă de copii” (Omilia 21 către Efeseni):

Episcopii canonici din SUA şi-au exprimat rugăciunile fierbinţi şi sprijinul de netăgăduit pentru copiii şi tinerii Bisericii şi au asigurat pe toţi credincioşii de angajamentul neobosit al Ierarhiei pentru bunăstarea turmei sale celei mai tinere şi mai vulnerabile.

În cadrul adunării a fost tras un semnal de alarmă faţă de toate exagerările sociale, politice şi culturale care ameninţă siguranţa fizică şi morală a copiilor lui Dumnezeu.


Întâlnirea anuală a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA


Situaţia sutelor de mii de copii migranţi şi refugiaţi neînsoţiţi, precum şi cea a milioanelor de femei, bărbaţi şi copii exploataţi în sclavia modernă din întreaga lume ne atinge inima. Îndemnăm credincioşii să vadă în aceştia pe Însuşi Hristos, Care a fugit în ţări străine în copilărie, şi să-i sprijine oricând le este posibil.

De asemenea, a fost denunţată neechivoc continuarea violenţei şi a vărsării de sânge în întreaga lume, în special din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, acolo unde cruzimea continuă – prea adesea în numele religiei – ameninţă copii şi adulţi deopotrivă.

Foto credit: Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente