Întâlnirea anuală a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA

A opta întâlnire anuală a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii s-a desfășurat în perioada 3-5 octombrie 2017, în New Jersey, informează oca.org.

Această adunare a fost aprobată de Sfântul și Marele Sinod în 2016, prin Regulamentul de funcționare al adunărilor episcopale.


Regulamentul de Funcţionare a
Adunărilor Episcopale în Diaspora Ortodoxă


În debutul Adunării a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica greacă Sfântul Gheorghe din orașul Clifton, New Jersey. Biserica noastră a fost reprezentată la eveniment de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

Ierarhii au început lucrările din prima zi a întâlnirii prin citirea mesajului președintelui Adunării, IPS Demetrios, Arhiepiscopul Ortodox Grec al Americii.

În cadrul mesajului, IPS Demetrios a subliniat trei aspecte principale:

  • Cultivarea legăturii de dragoste și unitate în Hristos;
  • Obligația (adunării) de a avea o organizare și o funcționare cât mai bună;
  • Grija față de tineri.

A urmat o prezentare intitulată Tineretul și cultura americană, oferită de Dr. Richard Flory. În continuare, ierarhii au urmărit filmul de lungmetraj Becoming Truly Human, care oferă o privire interesantă și importantă asupra numărului tot mai mare de americani care se consideră „neafiliați religios”.

Miercuri, 4 octombrie, episcopii au participat la o prezentare a Dr. Ann Bezzerides, intitulată Fundamente pentru Leadership Emergent: Întrebări-cheie pentru a planifica un viitor plin de speranță. O sesiune de lucru a fost dedicată Planificării regionale canonice.

Revenim cu detalii de la finalul Adunării imediat ce vor fi disponibile.

Foto credit: oca.org

Comentarii Facebook


Știri recente