Teologul și Filosoful Christos Yannaras, distins cu titlul de Mare Orator al Patriarhiei Ecumenice

Teologul și filosoful Christos Yannaras a primit sâmbătă titlul de Arhonte în oficiul de Mare Orator al Patriarhiei Ecumenice în cadrul unei ceremonii oficiate de Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Balukli din Constantinopol.

La conferirea distincției, Patriarhul Bartolomeu a făcut referire la „marea contribuție în teologie, filosofie, educație și cultură” a lui Yannaras și și-a exprimat aprecierea pentru „bogata producție literară, care conține aproximativ o duzină de cărți importante”.

Patriarhul Bartolomeu a mărturisit că a studiat operele noului arhonte al Patriarhiei Ecumenice.

„Sunteți teologul și filosoful persoanei și libertății”, a subliniat patriarhul Bartolomeu apreciind faptul că Yannaras a evidențiat „unitatea tradiției noastre bisericești”.

Christos Yannaras i-a mulțumit Patriarhului Ecumenic pentru oficiul de arhonte. „Sunt recunoscător pentru cinstea, iubirea și încrederea de a fi numit azi arhonte de Patriarhul Ecumenic, potrivit tradițiilor Fanarului”.

În 2011, Christos Yannaras a conferențiat la Academia Română din București, unde a explicat diferențele dintre termenii religie și ecclesia (biserică), precum și implicațiile pe care le au acestea în viața și teologia Bisericii.

Foto credit: Patriarhia Ecumenică / Nikos Manghinas

Comentarii Facebook


Știri recente