Suntem datori a împlini cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră – Arhiepiscopul Râmnicului

Arhiepiscopul Varsanufie l-a prezentat marți la Râmnicu-Vâlcea pe Sfântul Ioan Botezătorul ca un model de „demnitate”.

„Sfântul Ioan Botezătorul este un model pentru fiecare dintre noi, de smerenie, de credință pentru că el L-a arătat lumii pe Hristos, dar și un model de demnitate, pentru că nu i-a păsat de puterea pe care o avea regele Irod și a ținut să-l mustre pe acesta ca să păstreze legea lui Dumnezeu”.

„La fel și noi suntem datori a împlini cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră, pentru a ne arăta prieteni Sfântului Ioan și a ne învrednici de simțirea harului Preasfintei Treimi”, a îndemnat ierarhul.

Arhiepiscopul a liturghisit marţi la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea.

IPS Varsanufie a mai spus că prorocul Ioan propovăduia botezul pocăinţei.

„El chema la conștientizarea stării păcătoase a tuturor claselor sociale, mustrându-i și îndemnându-i să facă roade vrednice de pocăință pentru întâmpinarea lui Mesia”.

În pofida predicii sale moralizatoare, Sfântul Ioan avea o „atitudine smerită”.

Deşi la el veneau mulțimi de oameni, nu s-a socotit pe sine mai mult de cât era, și anume înainte-mergător al lui Mesia, ci a mărturisit: „Vine în urma Mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-Mă, să-i dezleg cureaua încălțămintelor” (Marcu 1:7).

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…