STB: Biletul cumpărat electronic este valabil o oră pe mai multe mijloace de transport

Societatea de Transport Bucureşti  a introdus „biletele orare”. O călătorie plătită electronic (SMS sau Aplicație) este valabilă 60 min. din momentul achiziţionării şi poate fi folosită pe mai multe mijloace de transport în comun.

Anunţul a fost făcut de Primarul General al Capitalei pe contul său de Facebook.

„De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația: B-pay”, a anunţat Nicuşor Dan.

Primarul Nicușor Dan susține că astfel vrea să-i încurajeze pe bucureșteni să utilizeze transportul public și să folosească mijloacele plată prin sisteme electronice.

„Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului”.

„O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”.

Călătoriile pot fi achiziţionate prin SMS la 7458 sau prin aplicaţia B-pay.

Foto credit: STB

Comentarii Facebook


Știri recente