Solidaritate pentru răniții din Muntenegru

Aproximativ 150 de credincioși și voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au fost prezenți, Joi, 27 iunie 2013, la Centrul de Transfuzie al municipiului București pentru a dona sânge, în cadrul campaniei umanitare de ajutorare a românilor răniți în accidentul rutier din Muntenegru, după cum aflăm din Ziarul Lumina. Este deja a treia acțiune de donare de sânge coordonată de arhimandritul Ciprian Grădinaru, duhovnic la paraclisul patriarhal, sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sălile de așteptare și holurile Centrului de Transfuzie au fost pline, în prima zi a campaniei de donare de sânge, de oameni generoși, de diverse vârste și profesii, impresionați de drama răniților în accidentul din Muntenegru. Au răspuns prezent la apelul umanitar, încă de la primele ore ale dimineții, peste 60 de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, însoțiți de duhovnicul lor, arhimandritul Ciprian Grădinaru, care, la rândul său, a donat sânge. Exemplul i-a fost urmat de alți 70 de tineri, studenți la Academia de Poliție „Al. I. Cuza”, București, și de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„De data aceasta, acțiunea a luat o amploare mult mai mare și a fost mult mai bine recepționată de credincioși, spre deosebire de celelalte două campanii derulate până în prezent. Ca preot și duhovnic, îi încurajez pe toți cei care doresc să facă o faptă bună să doneze sânge. Este un act de milostenie, de iubire față de aproapele căzut în suferință, care așteaptă pe patul spitalului să i se administreze sângele necesar pentru a se însănătoși”, a spus arhim. Ciprian Grădinaru, care, cu o zi înainte de aniversarea sa, a găsit potrivit să ofere el însuși un cadou, prin gestul său umanitar.

Aproape de orele amiezii, au venit și alți bucureșteni, numărul donatorilor s-a ridicat la circa 300, spre deosebire de zilele obișnuite, când la Centrul de Transfuzie ajung aproximativ 150-200 de persoane.

„Noi donăm de cel puțin două-trei ori pe an și de câte ori suntem solicitați. Fiind militari, avem o datorie față de valorile fundamentale ale vieții. În primul rând, prezența noastră aici este un gest umanitar și de solidaritate cu supraviețuitorii accidentului din Muntenegru”, a arătat comisarul-șef Laurențiu Popescu, comandantul anului I de studenți ai Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”.

Diana Mureșanu, voluntar din partea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a ținut să precizeze: „Este prima dată când donez sânge. Nu a fost deloc greu sau dureros. Cei care doresc să facă această faptă bună să se gândească că de acolo, de sus, Cineva îi va milui.”

Camelia Ruxandu, medic în cadrul Departamentului consultații al Centrului de Transfuzie al municipiului București, a argumentat: „Donarea de sânge poate să fie pentru celulele organismului nostru, prin stimularea pe care o face pe măduvă, o împrospătare. Ne refacem în acest mod. Faptul că Biserica reușește să-l aducă pe aproapele nostru atât de aproape de noi, încât el să fie cel care dă viață, picurând sângele, este nemaipomenit. Este impresionant și benefic că Biserica reușește să adune într-un timp atât de scurt așa de mulți oameni”.

Cei interesați să doneze sânge o pot face și astăzi până în ora 13:00, dar și în perioada 4-6 iulie, orele 8:00-13:00, la Centrul de Transfuzie București, sector 1, str. Dr. Constantin Caracaș, nr. 2-8.

Comentarii Facebook


Știri recente