Slujire arhierească la mănăstirea din satul Ulmu, raionul Ialoveni

Duminică, 2 martie, ziua prăznuirii Sfântului Teodor Tiron (stil vechi), Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Teodor Tiron” din satul Ulmu, raionul Ialoveni cu ocazia sărbătoririi a unuia din cele două hramuri ale acestui așezământ monahal.

După Sfânta Slujbă, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care s-a referit la viața Sfântului Teodor, duminica lăsatului sec de brânză și la perioada Postului Mare „ca o perioadă de sfințire a vieții și o pregătire pentru Slăvita Înviere”.

Înaltpreasfințitul Petru l-a felicitat pe domnul Tudor Coșleț, ex-primarul satului Ulmu, ctitorul mănăstirii de la Ulmu cu ocazia zilei onomastice, remarcând contribuția domniei sale la ridicarea sfântului locaș din Ulmu, dorindu-i multă sănătate și ajutor de la Domnul pentru alte fapte la fel de mărețe.

Domnul Coșleț i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Petru pentru felicitare și l-a informat pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei despre mersul lucrărilor de proiectare a bisericii mari a mănăstirii de la Ulmu.

Înaltpreasfințitului Petru i-a înmânt domnului Vitor Alexei, cunoscut prin actele sale de ajutorare a sfintelor lăcașe, o distincție de vrednicie ca semn de încurajare la alte fapte spre Slava lui Dumnezeu.

La Sfânta Slujbă au fost prezenți mai mulți senatori și deputați de la București. Domnul Florin Constantinescu, Vecepreședintele Senatului României, i-a înmânat Înaltpreasfințitului Mitropolit și Exarh Petru medalia jubiliară a Senatului României ca semn de prețuire pentru promovarea valorilor românești, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Conform unei tradiției pentru acest sfânt așezământ monahal, toți creștinii, prezenți la sfânta slujbă, au fost invitați la o agapă creștinească, oferită de domnul Tudor Coșleț, ca ofrandă și o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El.

Domnul Tudor Coșleț este deținătorul decorației patriarhale „Ordinul Sanctus Stephanus Magnus”, distincție bisericească acordată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente