Slujire arhierească în Măcin, Protopopiatul Niculițel

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat astăzi, 24 iulie, Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Măcin, Protopopiatul Niculițel, sfințind și noua catapeteasmă a acestui sfânt locaș, informează episcopiatulcii.ro.

Zidită între anii 2004 -2010, această biserică a fost împodobită cu o frumoasă pictură în stil bizantin, fiind sfințită anul trecut de către un sobor de trei ierarhi: Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii.

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” mai are în lucru un Centru de zi pentru copii defavorizați ce include și un paraclis închinat „Sfântului Nectarie”.

Tot astăzi, Preasfințitul Părinte Visarion a vizitat șantierul de construcție al Centrului de zi pentru copii defavorizați „Sfântul Stelian” din Măcin, noua clopotniță de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Măcin, precum și noul corp de chilii cu paraclis de la Mânăstirea „Sfântul Nicolae” din orașul Măcin.

Comentarii Facebook


Știri recente