Slujire arhierească în Biserica Mănăstirii Comana

Biserica Ortodoxă a săbătorit la 6 august 2012 Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Comana, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Cristescu Cristi Adrian, pe seama Catedralei Episcopale din Giurgiu. În cuvântul de învățătură, adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre minunea Schimbării la Față de pe muntele Tabor, prin care Mântuitorul le-a dat apostolilor dovada anticipată a învierii și dumnezeirii Sale și a mântuirii tuturor celor care vor crede în El. De asemenea, Întâistătătorul eparhiei a subliniat că pe muntele Tabor s-a descoperit Fiul lui Dumnezeu, care a luat chipul nostru pentru veșnicie, arătându-ne, prin aceasta, suprema apropiere a lui Dumnezeu față de noi.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit credincioșilor prezenți icoane cu scena Schimbării la Față a Domnului și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente