Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox (ITO) din 2018 va avea loc la Sibiu

În ședința sa de lucru din 4-5 iulie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat organizarea în 2018 a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (ITO) la Sibiu, orașul de reședință al Mitropoliei Ardealului.

Întâlnirea, ajunsă la a V-a ediție, va avea loc în perioada 6-9 septembrie 2018 și va reuni 2500 de tineri, din țară și din străinătate, români și străini, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și duminică, 9 septembrie 2018, se vor adăuga participanților și tinerii gazdă din județele Sibiu și Brașov.

Potrivit părintelui Emanuel Tăvală, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, prin această întâlnire se dorește crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și să poată trăi experiențe formatoare în Biserică. Se dorește încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate, precum și conștientizarea importanței unității poporului român în jurul valorilor sale, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Comentarii Facebook


Știri recente