Sfânta Lumină a ajuns la Bucureşti

Sfânta Lumină a ajuns în România. Aeronava care a adus delegaţia Patriarhiei Române, condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul, a aterizat sâmbătă pe aeroportul Internaţional Henri Coandă în jurul orei 19:10.

Imediat după ce Lumina Sfântă a ajuns Bucureşti, în Salonul oficial al Aeroportului a avut loc o conferinţă de presă.

În declaraţia sa, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a evidenţiat că anul acesta Lumina Sfântă a ajuns pe pământ românesc pentru a unsprezecea oară consecutiv.

De asemenea, el a vorbit despre simbolismul Sfintei Lumini, precizând că Lumina de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Iisus Hristos.

„Lumina aceasta de la Sfântul Mormânt, adusă pentru a binecuvânta şi ţara noastră ca şi atâtea alte locuri din lume, ne aduce aminte nouă tuturor de lumina credinţei, de lumina faptelor bune, de lumina pe care o primim ascultând şi, mai ales, împlinind cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos. Lumina aceasta ne vorbeşte însă despre lumina cea neînserată a Împărăţiei lui Dumnezeu”.

„Această lumină va fi oferită tuturor celor care îl iubesc pe Domnul, adică fiilor luminii, cei care împlinesc cuvântul lui Dumnezeu, cei care îşi iubesc aproapele, cei care reuşesc să ierte aproapele, cei care iubesc Biserica şi, în general, cei care fac faptele luminii. Această lumină a Mântuitorului Iisus Hristos ne îndeamnă stăruitor să umblăm ca fii ai luminii”.

În încheiere, ierarhul a adus mulţumiri celor care s-au ostenit ca Lumina Sfântă să ajungă şi anul acesta în ţara noastră.

„Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române prezentă în aceste zile la Ierusalim adresează cuvinte de mulţumire şi recunoştinţă Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Reprezentanţei Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Ambasadei Românei la Tel Aviv pentru osteneala pe care au arătat-o faţă de toţi pelerinii, dar şi faţă de noi”.

Citeşte şi: Sfânta Lumină a coborât în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Foto credit: ZL/Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente