Sesiune de formare pentru tinerii voluntari din ATOR Banatul de Munte

Centrul de tineret Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil Moniom a găzduit marți, 27 iunie 2017, o sesiune de formare pentru voluntarii care vor participa la tabăra de creație Credință și artă pentru toți, ce va avea loc în perioada 30 Iunie – 6 Iulie 2017 la Coronini.

La ședință au fost prezenți membrii voluntarii ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, selectați să participe cea la cea de-a noua ediție a taberei de creație Credință și artă pentru toți, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În deschiderea întâlnirii, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei, a prezentat programul taberei, precum și caracteristicile socio-demografice ale celor 25 de copii participanți, proveniți atât din rândul celor mai buni membri ai centrelor de tineret, cât și din familii cu posibilități materiale reduse.

Sesiunea de formare a fost susținută de Georgiana Ciucur, formator acreditat ANC în cadrul Departamentului de tineret.

Potrivit Georgiana Ciucur, în cadrul discuțiilor a fost pus accentul pe împărțirea eficientă a rolurilor în cadrul grupului, precum și pe o gestionare corectă a conflictelor. De asemenea, în cea de-a doua parte, s-a lucrat pe echipe în scopul organizării serilor tematice din cadrul taberei, voluntarii având posibilitatea de a-și asuma diferite roluri și sarcini în cadrul echipei.


Formarea de la Moniom este prima de acest fel organizată în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei și își propune să pregătească voluntari, atât pentru taberele pentru copii și tineret, dar și pentru activitățile derulate în cadrul centrelor de tineret și ale ATOR Banatul de Munte.

Pe parcursul vacanței de vară vor mai fi organizate astfel de formări, la care vor lua parte și alți tineri dornici să se implice într-un voluntariat activ în Biserică.

Începând cu anul 2012, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară un program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.

 

Comentarii Facebook


Știri recente