Secretariatul de Stat pentru Culte condamnă profanarea cimitirului evreiesc din Huşi

Secretariatul de Stat pentru Culte dezaprobă în mod ferm profanarea cimitirului evreiesc din Huşi care a avut loc în data de 2 aprilie 2019.

„Instituția noastră reafirmă cu această ocazie importanța respectării principiului libertății religioase, principiu de bază al oricărui regim democratic, precum și datoria tuturor cetățenilor de a menține un climat de pace și armonie interreligioasă”, se menţionează într-un comunicat emis de Biroul de presă al instituţiei.

În acelaşi material de presă se mai precizează că „exercitarea libertății religioase implică deopotrivă libertatea de a proteja memoria și de a ne ruga pentru înaintașii noștri, indiferent de apartenența religioasă”.

De asemenea, Secretariatul de Stat pentru Culte condamnă faptele întâmplate, întrucât „în cadrul oricărei credințe religioase cultivarea memoriei înaintașilor este un gest cu profunde implicații spirituale”.

Federația Comunităților Evreiești din România a anunțat în 3 aprilie că peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate.

Foto credit: Newsweek

Comentarii Facebook


Știri recente