Sărbătoare duhovnicească pe Valea Oituzului

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat joi, 23 mai 2013, Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat, în apropierea Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de pe Valea Oituzului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala „Ierotheos”, a Protopopiatului Onești, dirijat de pr. Adrian Țopa, potrivit epr.ro.

La Sfânta Liturghie oficiată de PS Ioachim Băcăuanul au participat sute de credincioși de pe Valea Oituzului, din împrejurimi și din Brașov. Inițiativa acestui eveniment religios a venit din partea părintelui Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.

Lăcașul de închinăciune ocrotit de Sfinții Împărați Constantin și Elena de pe Valea Oituzului este în construcție. Biserica are 30 de metri lungime și 15 matri lățime, fiind un loc în care călătorii ce trec pe Valea Oituzului se pot opri pentru un popas duhovnicesc.

„Cei 100 de preoți ai Protoieriei Onești s-au adunat în rugăciune și au dedicat acest moment Sfinților Împărați Constantin și Elena. Oamenii au fost îndemnați cu acest prilej să păstreze comorile și tezaurul Ortodoxiei, așa cum le-a găsit Împăratul Constantin în Imperiul Bizantin. A fost o zi de sărbătoare și de înaltă trăire duhovnicească. Prin slujba de astăzi am dorit să marcăm încheierea manifestărilor dedicate episcopului Melchisedec Ștefănescu, dar și împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de la Mediolan. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul a amintit de valorile pe care le are Biserica Ortodoxă, atât înainte de câștigarea libertății, prin aportul Sfântului Constantin cel Mare, cât și după obținerea acestei libertăți”, a relatat pr. protopop Constantin Alupei.

Comentarii Facebook


Știri recente