Românii din Croația și-au pomenit morții și s-au rugat pentru pacea lumii

Preotul Nicolae Ceruță s-a aflat în perioada 26-27 februarie în comunitatea ortodoxă română din Zagreb, Croația.

Părintele Ceruță a liturghisit în biserica românească din Zagreb atât sâmbătă, cât și duminică. Sâmbătă, fiind Moșii de iarnă, a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru cei adormiți.

La Liturghia de duminică, au fost înălțate rugăciuni speciale pentru pacea lumii și încetarea războiului din Ucraina. În predică, Pr. Nicolae Ceruță i-a îndemnat pe credincioși să aplice faptele milei creștine, evocate în textul evanghelic duminical, în fapte concrete și să-i ajute pe frații care suferă din cauza conflictului armat.

La slujbe, între credincioșii români s-au aflat Excelența Sa Constantin Mihail Grigorie, Ambasadorul României la Zagreb, doamna Carmen Florea, Ministru consilier al Ambasadei României din Zagreb, și doamna Alina Dobrescu, Președinta Asociației Românilor din Croația.

Cu această ocazie, comunitatea a primit darul de cărți religioase pentru Biblioteca Prichindeilor din Croația din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Mulțumim încă odată pentru efortul depus în obținerea donației pentru Biblioteca Prichindeilor și pentru sprijin. În cadrul slujbei de azi ați reușit din nou sa ne stârniti emoție și să ne facem o introspecție în aceste vremuri tulburi, în care mulți creștini simt deznădejde și sunt disperați. Ruga noastră de azi sigur va fi auzită”, a declarat Președinta Asociației Românilor din Croația.

Ambasdorul Constantin Mihail Grigorie și-a exprimat, de asemenea, bucuria că „mica noastră Românie a fost prezentă din nou, împreună cu dumneavoastră dragă părinte în sfântul nostru lăcaș cu hramurile Sf. Împărați Constantin și Elena și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”. Excelența Sa a subliniat că așteaptă cu entuziasm sărbătoarea Sfintelor Paști și aniversarea a 5 ani de la primirea bisericii.

Foto credit: Pr. Nicolae Ceruță

Comentarii Facebook


Știri recente