Biblioteca Prichindeilor români din Croația se va îmbogăți cu literatură religioasă pentru copii

La inițiativa Parohului de Zagreb, Părintele Patriarh Daniel a aprobat o donație de carte religioasă pentru copii destinată Bibliotecii Prichindeilor din Croația. Cărțile vor ajunge vineri la destinație.

Aproximativ 60 de cărți pentru copii publicate la Editurile Patriarhiei au fost oferite de Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și vor ajunge vineri în custodia bibliotecii românilor din Croația.

Părintele Paroh Nicolae Ceruță a declarat pentru Basilica.ro că mai multe edituri și persoane fizice din țară au donat bibliotecii cărți pentru copii, însă era nevoie de mai multe titluri în categoria de carte religioasă.

„Scopul proiectului este de a pune la dispoziția copiilor și părinților din familiile românilor stabiliți în Croația, cât și celor din familii mixte, română-croate, posibilitatea de accesare a literaturii românești pentru copii, de a-i încuraja să citească în limba română și, în acest mod, de a menține vie limba, tradiția și cultura românească”, a spus Parohul de Zagreb.

Biblioteca Prichindeilor din Croația a fost creată de Asociația Românilor din Croația și funcționează din septembrie 2021. Din proiect face parte și parohia românească din Zagreb. Părinții rezervă cărțile prin intermediul unei platforme online, apoi le primesc de la părintele paroh sau prin poștă, dacă locuiesc în afara Capitalei croate.

Foto credit: Freepik.com

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente