Rolul călugărilor în lumea contemporană evidenţiat la Sinaxa monahală a Eparhiei Buzăului

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a reamintit rolul monahilor în viața Bisericii și în lumea contemporană în deschiderea sinaxei monahale desfăşurate joi la Centrul eparhial de la Buzău.

Totodată, Arhiepiscopul Ciprian a vorbit despre provocările actuale ale monahismului românesc șii-a îndemnat pe conducătorii mănăstirilor și schiturilor din eparhie să fie în permanență conștienți de importanța misiunii lor.

Tema evenimentului a fost dedicată Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

În cadrul întrunirii a avut loc o prezentare a vieții și personalității celor doi vrednici întâistătători ai Bisericii Ortodoxe Române – patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, realizată de Protos. Gamaliel Sima – starețul Mănăstirii Ciolanu din județul Buzău.

În a doua parte a sinaxei, Arhim. Teoctist Basarab – exarhul mănăstirilor din Eparhie, a amintit principalele activități desfășurate în așezămintele călugărești, pe plan duhovnicesc și administrativ-gospodăresc, evidențiind și unele cazuri de indisciplină întâlnite în rândul monahilor.

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei există 22 de mănăstiri și 11 schituri, în care viețuiesc 58 de călugări și 192 de călugărițe, informează eparhia.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente