Renumitul profesor român din SUA, Pr. Eugen Pentiuc, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a acordat marți renumitului profesor român de studii biblice din SUA titlul de Doctor Honoris Causa.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului, Episcopului Petroniu al Sălajului, a numeroși profesori, teologi și oameni de cultură din țară și din străinătate participanți la Simpozionul internațional intitulat „Satul și spiritul românesc, între tradiție și actualitate. Lectura Sfintei Scripturi și provocările transmiterii credinței”.

Distincţia a fost acordată pentru eforturile academice în dezvoltarea studiilor biblice vechitestamentare la cel mai înalt nivel, pentru activitatea de promovare și publicare a teologiei ortodoxe în mediul occidental și pentru colaborarea cu mediul universitar românesc, informează Mitropolia Clujului.

Pr. prof. Eugen J. Pentiuc, absolvent al Universității Harvard, este profesor de Vechiul Testament și Limbi Semitice la Institutul de Teologie „Sfântul Vladimir” şi la Institutul Teologic „Sfânta Cruce” din Brookline, Massachusetts, SUA.

În anul 2017, profesorul a primit din partea Patriarhului Daniel ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente