Reluarea pelerinajelor, temă discutată de Mitropolitul Clujului şi Ambasadorul Israelului în România

Mitropolitul Andrei al Clujului a primit miercuri vizita E.S. David Saranga, Ambasadorul Israelului în România. În cadrul întâlnirii de la Reşedinţa Mitropolitană a fost abordat şi subiectul pelerinajelor.

„Excelența Sa, domnul David Saranga, l-a asigurat pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei de intențiile ferme ale Israelului de a semna un acord cu România pentru reluarea turismului”, anunţă mitropolia pe site-ul oficial.

Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre vizitele sale în Israel și despre pelerinajele organizate în Țara Sfântă, „care dau posibilitatea credincioșilor să se închine la Locurile Sfinte, unde s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și prin oameni”.

Mitropolitul Clujului și-a exprimat, totodată, dorința de a reveni cât mai curând în acele locuri încărcate de istorie și spiritualitate.

Cei doi oficiali au discutat despre impactul pandemiei asupra vieții spirituale și nevoia oamenilor de a găsi repere în această perioadă.

Ambasadorul David Saranga este apropiat de ţara noastră, apreciază tradiţiile şi spiritualitatea poporului român. A vizitat numeroase mănăstiri din România pe care le-a promovat pe reţelele de socializare.

La finalul anului trecut, oficialul israelian s-a întâlnit cu Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…