PS Timotei Prahoveanul a slujit la Biserica Învierii din Ierusalim

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit în noaptea de 22‑23 octombrie în Biserica Învierii din Ierusalim.

„Sfânta Liturghie din noaptea de sâmbătă spre duminică, 22‑23 octombrie, a fost oficiată de către Arhiepiscopul Dimitrios de Lida, reprezentantul Patriarhului Ierusalimului, împreună cu alți ierarhi și mulțime de preoți din Patriarhia Ierusalimului, din Biserica Ortodoxă Română, din Mitropolia Ortodoxă a Cretei, care aparține canonic de Patriarhia Ecumenică, și din Biserica Ortodoxă Rusă, precum și din alte Biserici Ortodoxe surori. Momentele cunoscute ale Sfintei Liturghii – citirea Sfintei Evanghelii, Crezul și rugăciune Tatăl nostru – s‑au auzit în limba dulce românească”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Duminică, ierarhul a participat la Sfânta Liturghie care a fost oficiată în biserica Reprezentanței Patriarhiei Române din Ierusalim.

„Au fost prezenți foarte mulți credincioși cu păstorii lor, între aceștia aflându‑se clerici din București, din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și din Episcopia Oradiei”.

„În cuvântul de învățătură rostit, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, a amintit acestor pelerini că la picioarele Sfintei Cruci învățăm marea lecție a iubirii și a iertării, cea pe care Mântuitorul Hristos ne‑a lăsat‑o testament, nouă, celor care ne considerăm ucenicii Lui. Am trăit o negrăită bucurie, în aceste zile fiind pelerini la Ierusalim”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După Sfânta Liturghie de duminică, la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim, un grup de scriitori, profesori universitari și cărturari din România, conduși de Aura Christi, redactor‑șef al revistei „Contemporanul”, împreună cu alți scriitori din București, Iași, Cluj și alte locuri ale țării, au venit la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim unde au vorbit despre proiectele lor şi au spus că au în vedere și un proiect care pune în lumină legătura românilor cu Țara Sfântă.

În cuvântările pe care le‑au rostit cu acest prilej, atât PS Părinte Timotei Prahoveanul, cât și părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, le‑au amintit câteva lucruri legate de istoria Așezămintelor Românești din Țara Sfântă și i‑au invitat „să fie împreună misionari cu cei care au avut mereu în minte cuvintele de propovăduire ale Evangheliei, așa cum Mântuitorul le‑a poruncit ucenicilor la Ierusalim de a duce vestea Învierii Sale până la marginile pământului”, a menţionat PS Timotei.

Foto credit: Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…