PS Nichifor în Leipzig: Suntem chemați să cultivăm adevărul, iubirea și rugăciunea nu doar spontan, ci statornic

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, PS Nichifor Botoșăneanul, a vizitat sâmbăta trecută comunitatea românească din orașul german Leipzig și împrejurimi.

PS Nichifor a liturghisit în Biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, slujită de protopopul Ioan Forga.

PS Nichifor în Leipzig. Foto credit: Doxologia

La final, ierarhul le-a adresat credincioșilor „un gând dinspre Iași, un gând dinspre România” despre adevăr, iubire și rugăciune:

„Suntem în Postul Paștelui, post în care suntem chemați să ne cunoaștem mai adânc și realist pe noi înșine. De aceea ne închinăm în biserică, de aceea ne adunăm unii cu alții, pentru că atunci când ne apropiem de Dumnezeu ne vedem altfel decât în mod obișnuit, cu grijile noastre, cu obișnuințele noastre, cu ritmul vieții de zi cu zi”.

„Ne cunoaștem altfel pentru că ne cunoaștem așa cum Domnul a pus în noi să fim, în veșnicie”, a spus Preasfinția Sa.

Să cultivăm adevărul, iubirea și rugăciunea

PS Nichifor a făcut referire apoi la cântarea „Chipul slavei Tale celei negrăite sunt…” din slujba Parastasului și a explicat că acest „chip al slavei” înseamnă să trăim în această lume cu curaj, „cu curaj de a spune adevărul, de a iubi pe cei din jurul nostru, de a lucra sfințenia în viața noastră”.

„Ne trebuie curaj pentru că nu este ușor. Orice lucrare a binelui are o împotrivire. […] Suntem chemați să cultivăm adevărul, iubirea și rugăciunea cu statornicie în viața noastră, nu doar atunci când ne vine, nu doar spontan, ci statornic și cu curaj, în ciuda împotrivirilor care ne vin”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Parohia din Leipzig a fost înființată în anul 2003, însă prima prezență ortodoxă românească organizată în aceste locuri este înregistrată în analele istoriei ca fiind capela din Leipzig, care a existat din prima jumătate a secolului 19 și a fost creată pentru comunitatea de români din oraș, fiind întreținută mai ales de către negustorii români care participau des la târgurile din zonă.

Foto reprezentativă (arhivă): Doxologia / Flavius Popa


Știri recente