Protopopiatul Brăila va achita un aparat de ventilație pulmonară pentru spitalul de urgență din județ

Ventilatorul pulmonar în valoare de aproape 90.000 de lei va fi plătit cu donații personale din salariu făcute de preoții brăileni, la care se adaugă și alți bani strânși de aceștia.

Aparatul este destinat îngrijirii copiilor și adulților și va ajunge la destinație în cel mai scurt timp, urmând să fie achitat în baza facturii proforma care a fost deja emisă. Protopopiatul Brăila a donat de curând și 1.000 de măști de protecție spitalului.

Clericii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au luat decizia de a dona bani din propriile salarii pentru achiziționarea de aparatură medicală, deoarece spitalele din orașele Brăila, Galați și Tecuci au nevoie de sprijin urgent în pandemia de Covid-19.

De la începutul acestei crize de sănătate, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat produse de igienă, alimente, măști și mănuși chirurgicale în valoare de 274.000 lei, iar acțiunile continuă.

Eparhia a înființat un fond special pentru sprijin în perioada pandemiei, la care va putea contribui oricine. Contul este RO98RNCB 0141 0328 6409 0098, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galați, cu titular Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395.

Foto credit: Philips

Comentarii Facebook


Știri recente