Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare umanitare de 274.000 lei. Clericii vor dona din salariu pentru spitale

Persoanele vulnerabile și spitalele din județele Galați, Brăila și Tecuci au primit de la Arhiepiscopia Dunării de Jos hrană, materiale sanitare și de igienă. Sprijinul va continua cu aparatură medicală achiziționată din donații la care clericii vor contribui din propriile salarii.

În martie, arhiepiscopia a donat 10.000 de măști de protecție pentru spitale (încă 5.000 urmează să ajungă de la furnizor), 2.500 de kituri de igienă (mănuși chirurgicale, clor, spirt, detergenți) și sute de pachete cu alimente și de porții de hrană caldă oferite zilnic celor în dificultate, în carantină sau în izolare, dar și angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

Printr-un parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Arhiepiscopia a sprijinit fabricarea de viziere pentru medici. Primul lot a fost distribuit la Maternitatea din Galați.

Valoarea ajutoarelor a atins la finele lunii martie suma de 274.000 de lei.

Arhiepiscopia va contribui, alături de alte instituții și firme gălățene, la achiziționarea unui aparat care să ajute la diagnosticarea infecțiilor cu noul coronavirus la copii. Acesta va fi donat Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfântul Ioan“ din Galați.

Părintele Arhiepiscop Casian și clericii din eparhie vor dona bani din salariile lor pentru aparatura de care au nevoie spitalele din Galați, Brăila și Tecuci. Preoții din Protoieria Brăila vor achiziționa din salariile lor și din alte donații un aparat de ventilare mecanică în valoare de 90.000 de lei pentru spitalul din localitate.

Eparhia a înființat un fond special pentru sprijin în perioada pandemiei, la care va putea contribui oricine. Contul este RO98RNCB 0141 0328 6409 0098, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galați, cu titular Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian le-a mulțumit slujitorilor bisericii pentru sprijinul oferit credincioșilor în această perioadă, dar și pentru modelul de dărnicie pe care îl oferă în momente de încercare pentru toți.

Comentarii Facebook


Știri recente