Proiecte importante vor fi derulate la Facultatea de Teologie din București sub coordonarea noului decan

Unul dintre proiectele mari care urmează să fie derulate la Facultatea de Teologie din București, „o provocare” conform noului decan, Pr. Prof. Dr. Ioan Moldoveanu, este consolidarea și amenajarea subsolului facultății pentru desfășurarea laboratoarelor de artă sacră.

„Acolo vor funcționa laboratoare unde se vor realiza icoane, unde se va face restaurare cu aparatură foarte modernă. Este un proiect al Facultății noastre în care s-a implicat foarte mult Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a spus părintele decan.

Potrivit declarațiilor noului decan pentru Trinitas TV, în scurtă vreme vor urma licitațiile și vor începe lucrările de anvergură ce vor pune la dispoziții spații noi și moderne.

„Este o încercare de a moderniza și de a spori calitatea învățământului”, a spus Pr. Ioan Moldoveanu.

Printre proiectele noului decan se numără introducerea unui program de masterat în limbi străine, dar și reorganizarea bibliotecii și amenajarea unei cancelarii.

„Se simte nevoia unei reforme în bibliotecă. Am început procedurile de numire de noi bibliotecari și de constituire a unui regulament de bibliotecă”, a menționat părintele decan.


Despre înființarea unui program de master în limbi străine, părintele Ioan Moldoveanu a spus că „este ceea ce se cere în piața universitară în general”.

El a amintit în acest context că Universitatea București, care include Facultatea de Teologie Ortodoxă, este parte dintr-un consorțiu care adună universități de prestigiu din toată Europa.

Un alt obiectiv care va fi realizat în scurt timp la FTOUB este rezolvarea accesului la internet în toată facultatea, acces care a fost limitat pentru o perioadă din cauza lucrărilor de amenajare.

Oportunități de pelerinaj și mobilități Erasmus la Facultatea de Teologie

Într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al FTOUB la preluarea mandatului, Pr. Ioan Moldoveanu a dorit să le transmită studenților oportunitățile de pelerinaj și de mobilități Erasmus:

„Facultatea noastră, cu sprijinul Patriarhiei Române, vă va oferi oportunitatea unor pelerinaje, extrem de utile mai cu seamă celor care aleg să studieze programele masterale de Studii biblice, de Istorie și Tradiție, de Turism și patrimoniu religios, dar nu numai acestora, ci tuturor studenților merituoși ai noștri.

Vă veți putea bucura de parteneriatele Erasmus pe care facultatea noastră le are încheiate cu importante Facultăți de Teologie din întreaga Europă, fie că urmați programele de licență, fie pe cele de master”.

Pr. Prof. Dr. Ioan Moldoveanu a fost învestit în funcţie la 1 ianuarie 2019, în urma pensionării fostului decan. El va continua mandatul 2016-2020, deţinut până în luna septembrie a anului trecut de Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu.


Vezi și Pr. Prof. Ștefan Buchiu a primit Crucea Patriarhală


Părintele Ioan Moldoveanu este profesor titular la Disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti încă din 1 octombrie 2013, iar din 1 octombrie 2016 conducător de doctorat la Școala doctorală Dumitru Stăniloae.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente