Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti are un nou decan

Pr. Prof. Dr. Ioan Moldoveanu este noul decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti (FTOUB), urmare a deciziei luate în luna decembrie 2018 de Senatul Universităţii Bucureşti.

Noul decan a fost învestit în funcţie la 1 ianuarie 2019 şi va continua mandatul 2016-2020, deţinut până în luna septembrie a anului trecut de Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu.

Părintele Ioan Moldoveanu este profesor titular la Disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti încă din 1 octombrie 2013, iar din 1 octombrie 2016 conducător de doctorat la Școala doctorală Dumitru Stăniloae.

În vârstă de 51 de ani, Părintele Profesor Ioan Moldoveanu este doctor în teologie din anul 1999 şi a urmat studiile pentru obţinerea acestui titlu ştiinţific atât la Bucureşti (1989 – 1993), cât şi la Atena şi Tesalonic (1993 – 1999), fiind încununate cu succes de teza Relaţii între Ţările române şi Muntele Athos (1650-1863), elaborată sub îndrumarea Prof. Athanasios Karathanasis şi susținută la Universitatea Aristotel din Tesalonic.

Părintele Decan vorbeşte mai multe limbi de circulaţie internaţională şi este autorul a diverse volume şi studii în limbile română, greacă şi engleză.

Din anul 2003 este preot la Paraclisul Ambasadei Greciei la Bucureşti.

La început de mandat, noul decan le-a transmis studenţilor un mesaj pe site-ul oficial al FTOUB în care a subliniat că instituţia „își propune să fie una a misiunii creștine moderne, folosind mijloacele de comunicare modernă, înspre a oferi lumii de azi oameni pregătiți să răspândească mesajul Evangheliei lui Hristos într-o lume ce pare din ce în ce mai înstrăinată de valorile credinței în El, Cel Care a Înviat pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

Anul viitor vor fi organizate noi alegeri, pentru ocuparea funcţiei de decan, aferente perioadei 2020 – 2024.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente