Proiect social educativ la Arad

Începând cu data de 19 noiembrie 2012, Centrul de Incluziune Socială al Arhiepiscopiei Aradului derulează în cadrul Colegiului Economic Arad programul educativ „ALEGE VIAȚA”, în cadrul parteneriatului dintre Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului și unitatea de învățământ menționată, după cum a precizat Părintele Mircea Bupte.

Prin acest program se dorește promovarea valorii vieții ca dar al lui Dumnezeu, să respecte demnitatea și valoarea inerente fiecărui om de la concepție și până la moartea naturală. Pe parcursul derulării programului consultantele prof. Albulescu Lorina, prof. Carmen Crișan și asistentul social Ștefan Capriș din cadrul CIS Arad, alături de consilierul școlar, de profesorul de religie și medicul școlii, vor susține prelegeri cu tematică pro-vita, vor avea în vedere consilierea psihopedagogică și spirituală a elevelor, vor fi distribui pliante și afișe care promovează dreptul la viață al tuturor copiilor. De asemenea vor fi vizionate filme educative/documentare cu privire la problematica sarcinii și a avortului.

În prima zi de derulare a programului au fost prezenți elevi ai claselor a XI-a care au primit cu deosebit interes informațiile primite, dând dovadă de receptivitate și responsabilitate pentru tematica prezentată.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…