Proiect de dezvoltare personală pentru tinerii de la Centrul „Buna Vestire” din Rm. Vâlcea

Proiect inedit cu tinerii de la Centrul social-pastoral Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea. Cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, săptămânal sunt organizate cateheze pe categorii de vârstă, cu recitare de poezie, vizualizare de film și fotografie, meditații gratuite și un curs de pictură pe sticlă.

Sâmbătă, 19 martie 2016, în prima săptămână a Postului Mare, o parte din tinerii care participă la activitățile Centrului social-pastoral „Buna Vestire” s-au încumetat să urce muntele spre Sfânta Mănăstire Pătrunsa din comuna Bărbătești, județul Vâlcea.

„A debutat, astfel, un proiect cultural-duhovnicesc de mult așteptat, care își dorește să întrupeze un proverb latin – «Mens sana in corpore sano» -, care spune: “O minte sănătoasă, într-un corp sănătos”. Cu alte cuvinte, pentru a fi oameni responsabili, se impune să avem grijă atât de trupul nostru, cât și de mintea noastră, de gândirea noastră, de sufletul nostru, a mărturisit preotul Nifon Dorin Iancu, inspector mass-media al Eparhiei.

În prima călătorie, tinerii s-au închinat la Sfânta Mănăstire Pătrunsa, unde monahul Visarion le-a prezentat rânduiala slujbelor și le-a vorbit despre monahii cu viață duhovnicească ce au sfințit acest loc. Părintele Valerian, unul dintre duhovnicii sfintei mănăstiri, a sădit în inima tinerilor cele patru îndemnuri moștenite de la Cuviosul Ghelasie de la Frăsinei: „Nu te alarma! Nu te contrazice! Nu îți arăta nevoința! Nu blama răul!”. Ieromonahul a mărturisit cum nădejdea și încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, tăcerea, mai ales în ispite, smerenia și răbdarea răului sunt cele mai tari arme ale creștinului împotriva puterilor celor nevăzute ale întunericului.

În cadrul programului, de câteva ori pe lună sunt organizate excursii montane și pelerinaje duhovnicești. De asemenea, este în stadiul de inițiere un curs de tehnică și artă în fotografie care se va desfășura atât în sala Centrului, cât și într-o serie de locuri special alese.

Comentarii Facebook


Știri recente