Proiect pentru prevenirea suicidului, implementat la Târgu Ocna

10 septembrie a fost declarată Ziua Mondială pentru prevenirea suicidului. În acest context și cu prilejul Anului omagial al educației tineretului creștin ortodox 2016 în Patriarhia Română, la sediul Centrului Educativ Târgu Ocna, Protopopiatul Onești s-a desfășurat proiectul Lupta pentru prevenirea suicidului. Participanți au fost toți tinerii internați în această instituție și în cadrul întâlnirii a fost dezbătut fenomenul suicidului din perspectivă sociologică, medicală și religioasă, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Domnul Văsâi Benone Paul, profesor de Religie Ortodoxă, la Colegiul Național Costache Negri din Târgu Ocna, invitat în calitate de colaborator al Centrului Educativ Târgu Ocna a susținut o alocuțiune prin care a argumentat teologic despre importanța sufletului și a vieții.

S-a ajuns la concluzia că un rol important în prevenirea  acestui fenomen,care s-a accentuat în ultimii ani, alături de alte instituții, îl are Biserica și educația religioasă a tinerilor ce poate schimba percepția oamenilor despre necazurile vieții, a declarat Prof. Văsâi Benone.

După dezbatere și vizionarea unor materiale documentare pe această temă s-au identificat principalele cauze care stau la baza acestui fenomen. Alături de doamna psiholog Ioniță Loredana, domnul asistent social Pușcașu George, angajați ai unității și voluntarii Ionescu Bianca și Ciobanu Diana, de la Asociația Onestin din Onești, s-a încercat găsirea unor metode concrete de intervenție pentru reducerea riscului de suicid în rândul tinerilor.

Proiectul derulat face parte dintr-un program implementat la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară în fiecare unitate penitenciară din țară. El urmărește creșterea gradului de conștientizare a faptului că unii dintre semenii noștri aleg să recurgă la gesturi dramatice atunci când se confruntă cu situații de viață problematice și că solidaritatea și sprijinul oferit de cei din jur contribuie la depășirea acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente