Principesa Moștenitoare Margareta s-a întâlnit cu Părintele Patriarh Daniel: Vrem să facem mai mult pentru oamenii săraci, a spus Alteța Sa Regală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit miercuri, 18 octombrie 2017, la Reședința patriarhală, vizita Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta. Aceasta a exprimat dorința Casei Regale de a realiza mai multe acțiuni filantropice.

În cadrul întrevederii, Custodele Coroanei a vorbit cu Părintele Patriarh Daniel despre strânsa colaborare existentă între Biserică și Casa Regală și despre acțiunile sociale desfășurate în parteneriat.

Alteța Sa Regală a fost însoțită în vizita întreprinsă la Reședința patriarhală de soțul ei, Principele Radu al României.

Conform declarațiilor oferite pentru Radio Trinitas, Principesa Margareta a discutat cu Patriarhul Daniel și despre unele proiecte filantropice viitoare în colaborare cu Patriarhia Română:

Am discutat despre ce putem face pentru oamenii săraci. În ceea ce privește filantropia, de mult timp am realizat diverse lucruri împreună cu Biserica, cum e normal, dar vrem să facem mai mult, a spus ASR Principesa Moștenitoare Margareta.

La finalul întâlnirii, Părintele Patriarh a oferit Alteței Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului și al Sfintei Ana – copie a celei de la Mănăstirea nemțeană Bistrița.

Oferim această icoană ca semn de prețuire pentru întreaga familie regală, dar în mod deosebit ca aducerea aminte de Regina Ana. Dumnezeu să o odihnească cu drepții! a spus la final Preafericirea Sa.

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I, a trecut la cele veșnice la vârsta de 92 de ani, în data de 1 august 2016, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată în Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…