Regina Ana a fost înmormântată în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

Regina Ana a României a fost condusă sâmbătă, 13 august 2016, pe ultimul drum. Majestatea Sa a fost înmormântată în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, alături de care s-au aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

La funeraliile Majestăţii Sale Regina Ana a României, au luat parte, pe lângă ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar şi membri ai familiilor regale din alte ţări europene. Alături de oficialitățile locale și județene a fost prezent și Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit de București, din partea Bisericii Romano-Catolice.

La eveniment au participat peste 10.000 de oameni.

După slujba înmormântării, a urmat o ceremonie privată în cadrul căreia sicriul cu trupul neînsufleţit a fost aşezat într-o criptă din noua Catedrală Arhiepiscopală.

Ultima înmormântare regală care a avut loc în Curtea de Argeș a fost a Reginei Maria, în 24 iulie 1938.

***

Regina Ana s-a născut la 18 septembrie 1923 şi a trecut la cele veşnice în data de 01 august 2016, în Elveţia. La acest moment trist, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis un mesaj Familiei Regale.

Mesaj de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Ana a României – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în România în 09 august 2016 şi a fost depus la Castelul Peleş din Sinaia. Aici, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adus Reginei, miercuri, 10 august, un ultim omagiu.

De miercuri seară până sâmbătă, 13 august 2016, la ora prânzului, Majestatea Sa a fost depusă la Palatul Regal din Capitală. Înainte de plecarea cortegiului funerar spre Curtea de Argeş, unde a fost înmormântată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a săvârşit o slujbă de pomenire.

Rugăciune pentru Regina Ana – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…