Prima zi a Simpozionului internaţional de muzicologie bizantină

Simpozionul internațional de muzicologie bizantină a început luni, 19 septembrie 2016, la Universitatea Națională de Muzică din București. Timp de trei zile, evenimentul reunește cei mai buni specialiști în domeniu din patru țări.

Simpozionul este dedicat marii personalități a cântului bizantin din secolul al 19-lea, Petru Lampadarie Peloponesiu, a declarat pentru Radio TRINITAS  profesorul universitar Nicolae Gheorghiță, prorector pentru cercetare și relații internaționale al Universității Naționale de Muzică București.

Astăzi au conferențiat doi profesori din Grecia. După fiecare comunicare au avut loc discuții libere, a mai precizat profesorul universitar Nicolae Gheorghiță.

Ziua s-a încheiat cu un concert susținut de formațiile Psalmodia și Cantate Domino.

Evenimentul va culmina miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 19:00,  cu un spectacol de muzică susținut de Formația de Muzică veche Anton Pann la studioul de Operă al U.N.M.B.

Simpozionul internațional de muzicologie bizantină este organizat de Universitatea Națională de Muzică din București, împreună cu Facultatea de Muzică a Universității din Atena, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureștilor, Mănăstirea Radu Vodă și Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente