Peste 10 milioane de lei a fost ajutorul Arhiepiscopiei Bucureștilor în 2021 pentru filantropie

În ședința Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor din 24 februarie 2022 a fost făcut cunoscut raportul general al activităților Eparhiei pe anul trecut.

Potrivit datelor expuse în document, Arhiepiscopia Bucureștilor a sprijinit activitatea socială în 2021 cu suma de 10.452.609,41 lei. Raportul integral, aici.

Patriarhul Daniel a mulțumit celor care au contribuit la buna desfăşurare a activităților din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Mulțumim tuturor persoanelor particulare, comunităților și instituțiilor locale și centrale care au ajutat Arhiepiscopia Bucureștilor în multiplele sale activități pastorale, edilitare și social-filantropice în anul 2021”.

„Totodată, ne rugăm Preasfintei Treimi să le dăruiască tuturor sănătate și fericire, pace și bucurie, precum și mult ajutor în toată fapta cea bună”, a spus Preafericirea Sa.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a întrunit joi la Palatul Patriarhiei pentru a analiza activitățile din anul trecut și a stabili prioritățile pentru 2022.

Lucrările şedinţei au fost prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În expunerea Sa, Patriarhul a subliniat importanţa rugăciunii în viaţa creştinului.

„Nevoile sunt crescânde, pentru că sunt mulți oameni care au fost puternic afectați de pandemie, încă nu s-a trecut peste aceasta, dar Biserica are conştiinţa aceasta misionară şi trebuie să fie harnică şi darnică, pentru că ajutorul pe care îl oferă este şi expresia fraternităţii, a comuniunii. Trebuie legate spiritualul şi socialul. Dacă se desparte spiritualul de social, devine pietism, iar socialul fără dimensiunea spirituală devine secularizare. De aceea, noi ținem mult să nu despărțim Liturghia de filantropie şi filantropia de Liturghie”.

„Ne-am bucurat că majoritatea părinţilor protopopi care au luat cuvântul au propus programe pentru anul acesta al rugăciunii. Am menţionat importanţa rugăciunii liturgice comunitare, dar şi cea din familie”.

„Biserica Ortodoxă are o bogăție întreagă de rugăciuni sistematizate de-a lungul secolelor. Acest patrimoniu spiritual este rezultatul Scripturii și al rugăciunii Bisericii, dar și al rugăciunii individuale, pentru că cel care s-a rugat în chilie a înțeles mai profund rugăciunea din biserică și cel care a participat în biserică la slujbe, a înțeles și mai mult dimensiunea eclezială a rugăciunii,  chiar în pustie fiind”, a afirmat Patriarhul României.

Întâlnirea a început cu slujba de Te Deum oficiată de PS Timotei Prahoveanul în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

După prezentarea raportului general, lucrările s-au desfășurat separat, pe comisii de lucru. În tot acest timp, a avut loc și o ședință a protoiereilor.

Întâlnirea s-a încheiat cu supunerea la vot a rapoartelor prezentate, proiectul de buget și propunerile de programe pentru 2022.

Imagini de la eveniment, în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente