Pelerinajul corului de copii „Sfințișorii” la Schitul Feredeu, Arad

Corul de copii „Sfințișorii” al Parohiei Ortodoxe Aradul Nou a făcut în Duminica a IV-a din Postul Mare, un pelerinaj la Schitul Feredeu din cadrul Arhiepiscopiei Aradului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, activitatea face parte din programul de cateheză duminicală de care beneficiază copiii acestei parohii.

Pelerinajul a fost al treilea obiectiv propus în cadrul programului social-educațional „Muncim pentru fapte bune” desfășurat de corul de copii și început în luna februarie a acestui an. Programul se înscrie în activitățile desfășurate în acest an în Patriarhia Română cu ocazia „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.

„Programul dorește să evidențieze formarea spirituală a tinerilor şi orientarea lor spre însuşirea valorilor perene prin intermediul Familiei, Bisericii şi Şcolii. Prin implicarea beneficiarilor centrului social CITO Tabacovici în activități misionare, s-a încercat cultivarea iubirii, prieteniei și respectului față de aproapele, mai ales când acesta este un om cu deficiențe”, subliniază părintele Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Programul acţiunii a fost următorul: copiii au urmat traseul spre schit, oprindu-se la fiecare popas cu troiță din cele 12 care alcătuiesc Drumul Crucii, la Schitul Feredeu s-au închinat în biserică, au spus mai multe rugăciuni și au cântat pricesne pentru copii, au urmat și alte activități educaționale și recreative, apoi au coborât la Mănăstirea Feredeu. Aici au fost întâmpinați de obștea mănăstirii în frunte cu Preacuviosul Părinte Stareț Arhim. Ilarion Tăuceanu, care le-a vorbit copiilor despre mănăstire și le-a oferit acestora câte o iconiță.

Cele două biserici ale mănăstirii, Feredeul din Deal, cu hramul „Sf. Gheorghe” și Feredeul din Vale, avându-l ca purtător de grijă pe „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, sunt locașuri în care binecredincioșii arădeni găsesc sprijin și îndrumare duhovnicească.

  ***

Corul de copii „Sfințișorii” al Parohiei Aradul Nou a fost înființat în anul 2014 la inițiativa părintelui Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, slujitor la această parohie și coordonatorul activităților desfășurate de acest cor de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente