Patriarhul Teodor al Alexandriei și al întregii Africi va efectua o vizită oficială în Serbia

Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi, va efectua o vizită oficială în Serbia în perioada 22-29 septembrie 2017.

Primirea delegației din Alexandria va avea loc vineri dimineață în Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail din Belgrad, notează site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Evenimentul central al acestei vizite irenice va fi oficierea Sfintei Liturghii de Întâistătătorul Alexandriei și al Întregii Africi împreună cu Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, și cu ierarhi din cele două Biserici ortodoxe surori.

Primații celor două Biserici vor avea întrevederi cu oficialități și persoane publice din Serbia. În cadrul acestor întâlniri vor fi discutate probleme stringente cu care se confruntă creștinii ortodocși, precum persecuțiile fără precedent și emigrarea din Orientul Mijlociu și de pe continentul African.


Interviu cu Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi: Specificul Ortodoxiei pe continentul african


Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi este a doua dintre cele paisprezece Biserici Autocefale Ortodoxe, în ordinea dipticelor.

Patriarhul Alexandriei, cu numele de mirean Nikolaos Choreftakis, s-a născut în insula Creta în anul 1954. În 1990 a fost hirotonit Episcop al eparhiei de Kyrene, fiind și delegat ca reprezentant al Patriarhului Partenie al Alexandriei la Atena.

În data de 9 octombrie 2004, Mitropolitul Teodor a fost ales în unanimitate de Sinodul alexandrin ca Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al Întregii Africi, succedându-i astfel Patriarhului Petros, decedat în mod tragic într-un accident de elicopter.

Patriarhul Teodor a participat în anul 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta, care au avut loc în perioada 19-26 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente