Patriarhul Serbiei își începe vizita irenică în Patriarhia Antiohiei

Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, își începe vineri vizita irenică în Patriarhia Antiohiei, ca răspuns al vizitei întreprinse în Serbia în toamna anului trecut de Patriarhul Ioan al X-lea.

Însoțit de Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru și de Episcopul Iovan de Šumadija, Patriarhul Serbiei va rămâne pe teritoriul Siriei până sâmbătă, 8 iunie 2019.

Primirea oficială va avea loc sâmbătă, 1 iunie, la catedrala ortodoxă din Damasc.

Anul trecut, cei doi Patriarhi au semnat o declarație comună la încheierea vizitei irenice a Preafericitului Părinte Ioan Yazigi în Serbia cu un accent important asupra unității de credință în contextul lumii contemporane.

Foto credit: spc.rs

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…