Patriarhul Antiohiei a ajuns în Serbia

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, a ajuns joi în Belgrad.

Preafericirea Sa efectuează o vizită în Serbia în perioada 11-19 octombrie 2018, la invitaţia Patriarhului Irineu al Serbiei.

Locuitorii din Belgrad au avut posibilitatea de a-l întâlni pe Patriarhul Antiohiei în timpul slujbei de Te-Deum oficiate în Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail.

După slujbă, Patriarhul Irineu i-a adresat Patriarhului Ioan al X-lea un cuvânt de Bun venit în Serbia, informează Biserica Ortodoxă Sârbă pe site-ul oficial.

La rândul său, Patriarhul Antiohiei a mulţumit pentru invitaţie şi s-a rugat lui Dumnezeu pentru popoarele sârb şi sirian, precum şi pentru toate popoarele din Orientul Mijlociu.

Pe parcursul vizitei de zilele acestea, cei doi Întâistătători vor purta discuţii referitoare la problemele actuale cu care se confruntă Bisericile Ortodoxe.

Punctul central al vizitei îl va constitui oficierea Sfintei Liturghii în ziua de 14 octombrie în Catedrala Memorială Sfântul Sava din Belgrad de către cei doi conducători de Biserici Ortodoxe Autocefale.

Actualul Patriarh al Antiohiei s-a născut în localitatea siriană Latakia în anul 1955. El a fost hirotonit diacon în 1979 şi apoi preot în 1983 în Arhiepiscopia de Latakia. Din 1981 a predat cursuri de liturgică la Institutul de Teologie Sf. Ioan Damaschinul.

În 24 ianuarie 1995 a fost hirotonit Episcop-vicar de Al-Hosn. În 17 iunie 2008 a fost ales Mitropolit al Europei Centrale şi Meridionale. El a fost întronizat de Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei. Titulatura sa a suferit modificări în 19 august 2010 când a fost numit Mitropolitul Europei.

În 17 decembrie 2012 a fost ales Patriarh al Antiohiei şi întronizat în 23 decembrie.

Foto Credit: Patriarhia Serbiei

Comentarii Facebook


Știri recente