Patriarhul României a adus un omagiu Reginei Elena la Palatul Elisabeta

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adus un omagiu Reginei Elena vineri la Palatul Elisabeta la catafalcul depus pentru trei sferturi de oră în Sala Regilor.

Preafericirea Sa a rostit o rugăciune, apoi a semnat în Cartea de Condoleanțe și le-a adresat câteva cuvinte membrilor Familiei Regale.

PF Daniel scrie în Cartea de condoleanțe pentru Regina Elena. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Patriarhul i-a oferit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, o icoană cu reprezentarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii spirituali ai Reginei-Mamă Elena.

Patriarhul Daniel oferă o icoană Majestății Sale Margareta. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Osemintele Reginei Elena au fost repatriate vineri la ora 11:00. La Aeroportul Internațional Otopeni, Mitropoliții Nifon și Iosif, împreună cu Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul au oficiat o slujbă de pomenire pentru sufletul Reginei-Mamă Elena.

În jurul orei 13:00 cortegiul funerar cu osemintele Reginei Elena a plecat de la Palatul Elisabeta spre Curtea de Argeș.

Sicriul va fi depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală vineri la ora 16:45. Începând cu ora 17:15, publicul se va putea închina și reculege la catafalc.

Regina Elena a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente