Regina-Mamă Elena a revenit în țară după 71 de ani

Aeronava care a adus în țară osemintele Reginei-Mamă Elena a aterizat vineri la ora 11:00 pe Aeroportul Internațional Otopeni.

La aeroport a urmat un ceremonial militar și religios, la care au participat Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Mitropoliții Nifon și Iosif, alături de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul. Ierarhii au oficiat o slujbă de pomenire pentru Regina Elena.

La ora 11:45, cortegiul funerar a plecat de la Aeroportul Internațional Otopeni spre Palatul Elisabeta.

Sicriul a fost depus pentru trei sferturi de oră în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, unde Patriarhul României i-a adus un omagiu Reginei Elena.

Catafalcul Reginei Elena a plecat spre Curtea de Argeș urmând să fie depus în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală la ora 16:45; începând cu ora 17:15, publicul larg îi va putea aduce un omagiu Reginei-Mamă Elena.

Regina Mamă Elena a plecat definitiv din România pe 3 ianuarie 1948, împreună cu Regele Mihai. Alteța Sa a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente